Hagyományok Háza

1011 Budapest, Corvin tér 8. | +36-1-225-6056/Jegypénztár, +36-1-225-6000/Központ | http://www.hagyomanyokhaza.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Hagyományok Háza 2001-ben azzal a céllal alakult, hogy a népművészet országos központja legyen, olyan szolgáltató intézmény, amely a néphagyományt a maga komplexitásában mutatja be. Célja a magyar nyelvterület és a Kárpát-medence történetileg és szájhagyomány útján fennmaradt kommunikációs rendszereinek (népzene, néptánc, népköltészet) és népi kézműves hagyatékának felkutatása, értelmezése, rendszerezése, feldolgozása és hozzáférhetővé tétele minden érdeklődő számára. Az intézmény küldetése: népi hagyományaink (ide értve a hazánkban élő nemzeti kisebbségek népi hagyományait is) élő és újraéleszthető részének gondozása, napjaink kultúrájába történő átemelése és továbbéltetése.

Három nagy egysége a Magyar Állami Népi Együttes, a Népművészeti Módszertani Műhely és a Lajtha László Folklórdokumentációs Központ. Együttese, a Magyar Állami Népi Együttes színpadi formában jeleníti meg a hagyományokhoz kötődő valamennyi műfajt a historikus zenétől kezdve az autentikus népzenén és néptáncon át a hagyományos elemekből építkező világzenéig és látványszínházig.

Az intézmény táncelőadások, koncertek, táncházak, játszóházak szervezője és befogadója, a kézműves hagyomány népszerűsítője. Archívumában népzenei- és néptáncfelvételek gyűjtése, feldolgozása és hozzáférhetővé tétele folyik.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-225-6056/Jegypénztár, +36-1-225-6000/Központ
Email:hhinfo@hagyomanyokhaza.hu, jegy@hagyomanyokhaza.hu
Honlap:http://www.hagyomanyokhaza.hu
Facebook:http://www.facebook.com/hagyomanyokhaza
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.