Kritikus a munkaerőhiány, a vasárnapi boltzár lehet a megoldás – a kormány így reagált a kérésre

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: civilhetes.hu
Fotó: civilhetes.hu

A Magyar Idők hétfői számában azt írta: a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) azt kérte Orbán Viktortól, hogy vegye fontolóra ismét a vasárnapi boltzár elrendelését. A boltzár enyhítené a kritikus munkaerőhiányt, könnyítené a cégek működését. 

Legalább tízezer ember kellene még a nagy látogatottságú áruházakba ahhoz, hogy megfelelő kiszolgálásban részesüljenek a vásárlók.

Hiába nőtt az elmúlt két évben bruttó 50-60 ezer forinttal a kiskereskedelemben dolgozók bére, nem lett népszerűbb az ágazat. A 350 ezer fős munkavállalói réteg háromnegyede nő, jellemzően családanya, a fizetések emelése pedig nem kompenzálja a hét végén vagy túlórában végzett munka hátrányait. 

A szakszervezeti vezető szerint nyáron bebizonyosodott, hogy hosszú távon nem jelentenek megoldást a diákmunkások, a tanév kezdetével ráadásul újra napirendre kerül a munkaerőhiány kérdése - írja a lap.

A kormány a vasárnapi boltzár ügyében nem tervez jogszabály-módosítást, nem tartja aktuálisnak a kérdést.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek