Kilőtt, de fel nem robbant gránát, plusz még lőszermaradványok: ezek miatt volt a kiürítés a Délinél ma

Oszd meg másokkal!

Desktop

Egy 76 milliméter átmérőjű szovjet repeszromboló gránátot, három 45 milliméteres repeszlőszert, valamint körülbelül 50 kilogramm robbanótestnek nem minősülő fémtárgyat, részben robbanótest- és lőszermaradványokat találtak a végén a Déli pályaudvar építkezése során csütörtökön délelőtt. 

A tűzszerészek megállapították, hogy a száz kilósnál nagyobb gránátot ugyan kilőtték, de nem robbant föl, arra az időre, amíg kiszerelték belőle a gyújtószerkezetet, hogy biztonságosan szállítható legyen, a környéket lezárták, a házakban lakókat is kikísérték az épületekből. (A 112 lakás lakóinak az önkormányzat a Hegyvidéki Sportközpontot jelölte ki befogadóhelyként.

A Márvány utca lezárása miatt a busz is terelve közlekedett egy darabig. A zárlatot végülis valamivel három óra előtt oldották föl teljesen.

Ez a 76 miliméter nem tűnik soknak, nincs tíz centi se. Mégis, nézzétek meg, hogy egy kicsivel nagyobb hasonló gránát mekkorát szól (ez a felvétel vagy hat éve készült Münchenben, azt a bombát nem lehetett elszállítani, a helyszínen robbantották föl.)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek