Az I. kerületbe is jutott a külföldi lakásvásárlókból tavaly

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép csak illusztráció, fotó: global trade review
A kép csak illusztráció, fotó: global trade review

A magyar lakáspiacon az adásvételi szerződések 4,8 százalékát külföldi vásárlók kötötték tavaly, a legtöbb lakást német, kínai és román állampolgárok vették meg - derül ki a KSH legfrissebb elemzéséből. Ez összesen 7371 lakást jelent. 

Budapesten az összes eladott lakás 8,8 százaléka került külföldi tulajdonba, ez jóval nagyobb arány, mint az országos átlag. 

Az I. kerületben 10 százalék fölötti volt a külföldi vevők aránya, hasonlóan a II. és IX. kerületekhez. Összehasonlításképpen belvárosban, ahol a részesedésük legmagasabb, 257 adásvétel volt, és ez a kerület lakásforgalmának egyharmada. A VI., VII. és a VIII. kerületben vették darabszámra a legtöbb lakást külföldiek, kerületenként 400-nál többet.

Hogy milyen országokból jönnek a vásárlók, azt a portfolio.hu összeállításában szereplő táblázat jól mutatja.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek