Szinte bármekkora felhőkarcoló épülhet Budapesten

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ilyen lesz az új Twist City (forrás: GTC)

Változnak a magasházak építési szabályai. Egyrészt 65 méter helyett 90 méterre növekszik a toronyházzá minősítés határa. A 65 métert meghaladó épületek építéséhez viszont engedély kell a központi tervtanácstól. 

A legfontosabb változás pedig az, hogy a toronyházépítési tilalom nem vonatkozik majd a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásokra, vagyis bármilyen építkezéshez adhat különleges engedélyt a kormányzat, ha azt kiemelt beruházásnak minősíti.

 

A napokban adtak építési engedélyt Budapest legmagasabb irodaházának, a Twist-Budapest City Tower toronynak az építésére, mely 23 emeletes lesz a Váci út - Róbert Károly körút kereszteződésében épül fel. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek