"A-kategóriás" irodaházat csinálnak a volt pénzügyminisztériumi épületből a Szentháromság téren

Oszd meg másokkal!

Desktop
A volt pénzügyminisztériumi épület a Szentháromság téren
A volt pénzügyminisztériumi épület a Szentháromság téren

A tervek szerint A-kategóriás irodaházzá alakítják a Szentháromság téren található egykori pénzügyminisztérium épületét, amelybe majd a Nemzetgazdasági Minisztérium költözhet be. A Szentháromság tér, a Hess András tér, a Fortuna köz és az Országház utca által határolt telken található épület megtervezésére írt ki közbeszerzést az NGM-TÉR6 Beruházásszervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.: a cél az épület A-kategóriás irodaházzá történő átalakítása.

A volt "Magyar Királyi Pénzügyminisztérium" épülettömbje Fellner Sándor építész 1901-03 évi tervei, és egyéb dokumentumai köztük a 1908-as Fellner album alapján, a "Fortuna-ház" műemléki értékeinek szem előtt tartásával kerül helyreállításra. A pályázatokat 2018. február 1-jéig lehet benyújtani, a nyertesnek két éve lesz a tervezésre.

A kormány 2015-ben döntött arról, hogy a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium a Budai várba költözik, korábban pedig már a kormányfő és hivatalának Várnegyedbe költözését is bejelentették.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek