Volna mit kijavítani a Várkert Bazáron, de felszámolják a kivitelezőt

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: Urbanista, olvasó
Fotó: Urbanista, olvasó

Egyre több apró (és nagyobb) hiba jön elő a Várkert Bazár épületében. A felújítása építész szemmel, sőt, városlakó szemmel is modern, érdekes, ugyanakkor a régi értékeket megőrző lett, a kivitelezés minőségével azonban a kezdetek óta voltak gondok.

Használat közben – és rengetegen fordulnak meg ott, mert a programszervezés remekül működik, szinte minden napra jut ingyenes és fizetős, gyerekeknek és komoly felnőtteknek való műsor – egyre több hiba jön elő.

És nincs aki kijavítsa, a garanciális munkákra hiába is várnak, mert a kivitelező, a Pannon Nívó Építő Zrt. felszámolását elrendelte a bíróság. A 2010-ben alapított cég tavaly már veszteséges volt, Idén februárban csődeljárást kért maga ellen, de az eljárás eredménytelenül zárult.  A felszámolási eljárás október végén indult el. 

A garanciális munkákért ugyan a kivitelezésben együtt működő valamennyi konzorciumi partner egyetemlegesen felelős, azaz bármelyikükön számon kérhető, a Várkert Bazár esetében ez a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. a Swietelsky Magyarország Kft. és a West Hungária Bau Kft, írta meg a Világgazdaság.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek