Instant lovarda, avagy mi az a nagy fehér a vár fokán?

Oszd meg másokkal!

Katt a teljes képért (foto: cai)
Katt a teljes képért (foto: cai)

A Palota úton sétálva – már amennyire az ott álldogáló turistabuszoktól lehet – valami ilyesmi látszik a várfal tetején. Kicsit tovább sétálva lesz kivehető a megfejtés, épül valami.

És felérve a majdani Lovarda utca magasságáig fel is ismerhető már a körvonalakból, hogy mi is épül.

A Nemzeti Hauszmann Terv részeként elsőként helyreállítandó lovarda.

Ami a háború után ilyen volt:

És ha kész lesz, ilyen lesz:

(Itt nem csak a Lovarda látszik, hanem a visszapótolandó Stöckl-lépcső is, ami összeköti majd a jelenlegi sétány-szinttel, meg ott hátul a Főőrségi épület, aminek ma még nyoma nincs.)

Furcsa azért azt látni, hogy nem a hagyományos módszerekkel építik vissza a rekonstruált épületeket, hogy csak kívülről fognak hasonlítani arra, amit elbontottak valamikor, de ez nyilvánvalóan butaság, az eltelt több mint száz év alaposan megváltoztatta az építési technikákat, meg a Lovarda-szint alá kerülő, részben már üzemelő garázs-szint, a háborús romok eltakarítása után feltárt építészeti emlékek megőrzése, valamint a készülő Lovarda új funkcióinak épületgépészeti ellátása teljesen más hozzáállást indokol.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek