Kényes dolgok: írj alá közvécé ügyben

Oszd meg másokkal!

Desktop
Foto: Csécsei Ica
Foto: Csécsei Ica

Ugyanúgy érint belvárosit, külvárosit, vérbeli budapestit és turistát: az illemhelyek hiánya. Bevásárlóközpontokon és gyorséttermeken kívül alig-alig találunk megoldást, és ha véletlenül találunk is nyitva egyet, legtöbbször a bejáratnál meggondoljuk magunkat.

Az Alapvető Jogok Biztosa korábbnan már felkérte a Belügyminisztériumot, hogy fontolja meg a jogszabály-módosítás szükségességét annak érdekében, hogy törvényi kötelezettséggé váljon a nyilvános illemhelyek működtetésének biztosítása. Emellett felkérte Budapest Főváros főpolgármesterét, hogy a helyzet országos, jogszabályi szinten történő rendezéséig vegye fontolóra a budapesti nyilvános illemhelyek üzemeltetésének önként vállalt önkormányzati feladatként való ellátását.

A Város Mindenkié csoport és az Utcajogász Egyesület online aláírható, de papír alapon is lefogadott petíciót tett közzé, hogy támogassa az ombudsman kérését, lássák az illetékesek, hogy a budapestiek számára ez tényleg fontos.

A petíció itt olvasható, és írható alá.

Először 1895-ben rendelte el a belügyminiszter a közvécék tömeges kiépítését a fővárosban. Akkor Beetz Vilmos kapta meg az illemhelyek telepítésének koncesszióját, így neki köszönhetjük a Beetz-féle zöld házakat, ami a Rózsák terén készült képen is látható. Ilyen klasszikus talán még kettő van a városban. 

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek