Vizsgálat indult a lesből traffizó rendőr ügyében

Oszd meg másokkal!

Desktop
Annyi bizonyos, hogy nem jól látható
Annyi bizonyos, hogy nem jól látható

Az egyik autós Facebook-csoportban rakták ki a képet, amin az látszik, hogy az Üllői úton egy kapualjból traffipaxozik egy rendőr – írta meg a vezess.hu.

„Jogszabály vagy közjogi szervezetszabályozó eszköz nem határozza meg, hogy a sebességmérő berendezést a közlekedők számára jól látható helyen kell elhelyezni. Ebből az is következik, hogy akár rejtve is használhatná a rendőr ezeket a berendezéseket. Ugyanakkor az intézkedési kultúraváltás részeként a rendőrség vezetése által támasztott követelménynek megfelelően, lehetőleg csak jól látható helyeken végzünk ilyen tevékenységet” – ezt 2016 szeptemberében nyilatkozta a lapnak az ORFK.

A cikk megjelenését követően a BRFK egy közleményt tett fel a police.hu-ra.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság nem cáfolja a Vezess.hu állítását. A 2017. március 9-én az egyik közösségi oldalra feltöltött fotón egy sebességet mérő rendőrt látnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon meghonosodott intézkedési kultúra valamint Budapest rendőrfőkapitányának elvárásai, nem esnek egybe a fotón látható rendőri intézkedéssel. Gyors, szakszerű, emberséges, és udvarias fellépést vár valamennyi fővárosi rendőrtől. A megfogalmazott szakmai alapvetésektől semmilyen indokkal sem enged eltérést.

Tény, hogy BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai évente több száz sebességmérést végeznek transzparenciálisan, jól látható, észlelhető módon, előzetesen nyilvánosságra hozott helyszíneken. Teszik ezt azért, hogy megelőzzék a közlekedési baleseteket és lassabb haladásra késztessék a megengedett sebességet átlépő járművezetőket. Az Üllői úton kiválasztott helyszín azért fontos, mert korábban több emberéletet követelő halálos közlekedési baleset történt ott.

A rendőr tevékenysége vitathatatlanul nem volt öncélú. A többi közlekedőt veszélyeztető járművezetők kiszűrésére szolgált.

A sebességellenőrzést végző rendőr azonban tevékenységével megsértette a szervezeti normákat és a vezetői elvárásokat. Tevékenységével kapcsolatosan, fegyelmi eljárás keretében vizsgálat indult.”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek