Tiltakoznak egy naphegyi építkezés ellen

Oszd meg másokkal!

Desktop
Naphegy utca 29., fotó: Google Street View
Naphegy utca 29., fotó: Google Street View

A környéken élők tiltakoznak egy Naphegy utcai építkezés ellen. Nem az építkezést, hanem annak mértékét kifogásolják abban az online petícióban, amit már 80-an írtak alá.

A terveket az alábbiakban foglalták össze:

  • "Lebontanák a Naphegy utca 29 sz. házat ( Jelenleg összesen 4 emelet, 26 lakás)
  • Helyére épülne egy földszint +4 emelet + újonnan még egy tetőszint is.
  • ill még a Lisznyai u. oldal felől plusz épülne:  5 pince + földszint + 2 emelet (benne egy 48 állásos gépkocsi tároló, 2 db vasbeton aknában elhelyezett lift, és kávézó üzlethelyiség.)
  • Összesen 7 emelet = 56 garzonlakás(!), azaz plusz 30 db(!) új lakás kerülne kialakításra, az amúgy is zsúfolt, de még egyelőre kertvárosias jellegű környéken. Egy nagy társasházi kert pedig egyúttal megszűnne, ezzel épp a kertvárosias jelleget eltüntetve.
  • A két épülettömb zárt egységet alkotna, a lakások megközelítése autóval a Lisznyai utcai mélygarázsokon keresztül történne, az új kávézó üzlethelyiség mellett."

A pertíció készítői részletesen sorolják a kifogásaikat, például azt, hogy véleményük szerint az új épület alapozása, felépítése veszélyezteti statikailag a környék lakásainak állagát, továbbá a meglévő, azbeszt tartalmú bauxit betonból épült ház bontásával káros anyagok kerülnének a környék levegőjébe.

A teljes petíció itt érhető el.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?