Most nyílik a Várkert Bazár!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Nyíilk a Várkert Bazár (fotó: ittlakunk.hu)
Nyíilk a Várkert Bazár (fotó: ittlakunk.hu)

Most nyitják meg a felújított Várkert Bazárt. A helyszínen, ahol kora reggel még söpörgettek, elég nagy a tömeg, az eseményt a környéken kivetítőn is mutatják. Amikor tudósítónk épp arra járt, a megnyitón épp a Himnuszt énelelték, majd L. Simon László, a beruházás kormánybiztosa kezdett beszédébe. Rogán Antal és Orbán Viktor is a helyszínen van.

Ellenzékiek "Kormányváltást!" feliratú molinót gördítettek le a még nem teljesen elkészült Bazár egyik falán.

A környékbeli forgalomkorlátozásokról itt olvashattok, a Várkert rövid történetéről és az esetleges CBA-nyitásról pedig itt.

Az Várkert Bazárban, más néven Ybl Bazárban 2500 négyzetméternyi kiállítótér fogadja a látogatókat és egy 900 négyzetméteres rendezvényterem is helyet kapott. Az Ybl tervei alapján épült komplexumból mintegy 9 ezer négyzetméternyi épületrészt újítottak fel, a mélygarázzsal együtt pedig közel 18 ezer négyzetméternyi új területet építenek hozzá. Továbbá 9 ezer négyzetméter nagyságú kertet is kialakítanak, amely a remények szerint 250 ezer látogatót vonzhat évente.
 
Ma nyílik a helyszínen a Budapesti Történeti Múzeum "Ostromok és hétköznapok" című kiállítása, amely a  Bazár  történetét mutatja be. "A modern reneszánsz derült idomai" című tárlat Ybl műveiből válogat és a Bazár építkezésének történetéről szszól, a műemlék rekonstrukciójába pedig az "Egy építkezés képei" című fotókiállítás ad betekintést.
 
Vasárnap, április 6-án a Szent István bazilikában misét celebrálnak Ybl Miklós emlékére, majd az általa tervezett Operaházban tartanak vezetett programokat.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek