Hanami - virágoznak a japán cseresznyék a Tóth Árpád sétányon

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: Major Frigyes
Fotó: Major Frigyes

Japánban a cseresznyevirágzás fontos ünnep, mindenki várja, és mindenki szakít legalább egy kis időt arra, hogy gyönyörködjön a virágokban. 

Néha csak egy órácskára mennek ki a parkba, de visznek magukkal uzsonnát, leterítenek valamit a fűre, és nézelődnek - az sem zavarja őket, ha sokezren csinálják egyszerre ugyanezt ugyanabban a parkban. ((Ja, és nem marad utánuk szemét, pedig a városi japánok híresek arról, hogy mindent, sokszor fölöslegesen, több rétegnyi műanyagba csomagolnak, egyesével. Hazaviszik a szemetet, és kidobják szépen. Szelektálva.)

De kit érdekelnek a japánok, amikor itt van nekünk a Tóth Árpád sétány? Fogjatok kézen valakit, családot, kollégát. sétáljatok ki egy fél órára legalább. (És aztán vigyétek haza a szemetet.)

A csodálatos fotókat olvasónktól kaptuk, a többi képét itt tudjátok megnézni. Lájkoljátok, hogy fotózzon még. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek