Feláztak a turistautak - és valaki idétlen tréfaként átfesti a jelzéseket a Budai hegységben

Oszd meg másokkal!

Desktop
Nehezen járhatóvá váltak a budai turistautak a csaknem két hete tartó esőzések miatt. Az elmúlt vasárnap: Budaligeten, az Alsó-Jegenye-völgyben és a Csúcs-hegyen jártunk.
A Budai-hegyekben a felázott talaj miatt még azok a turistautak is rendkívül sárosak, csúszósak, amelyek rendszerint kényelmesen járhatók. Vannak helyek, ahol a felázott talajból gyökeresen fordultak ki a fák, pont rá az útra, ösvényre. Budaliget és a Solymári műút között a jelzett turistaút szinte járhatatlan volt a nagy sár miatt, egy másik nyomvonalra, ami rendelkezésre állna, célszerű lenne átterelni, hogy ilyen időjárás esetén is bejárható maradjon. 
 
Az Alsó-Jegenye völgyben, a Rózsika forrás közelében, a sétány patakpart oldali része beszakadt, a maradék felületen meg szinte térdig ér a sár ami kikerülhetetlen. 
A sárga sáv jelzésű turistaösvény is nehezen járható, nem csak a sár miatt, hanem az elkeskenyedő szakaszaiba fák dőltek be. Különösen a Csúcshegyi-nyereg és a Kötők-padja között érdemes megfontoltan haladni.
 
Azonban nem csak az időjárás hanem valamiféle furcsa ember is megjelent a Csúcs-hegyen, aki a sárga sáv jelzést egy jó darabon pirosra festette át. A problémáról már tud a Magyar Természetjáró Szövetség is. Fel nem fogható, hogy időt, energiát és festéket nem sajnálva, ki, kik bírhatnak olyan szándékkal, hogy a tájékozódást segítő jeleket az erdőben átfessék?
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek