Reformáció, műemlékmentés: ilyen szép lett a budavári evangélikusok központja

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: Facebook, II. kerület (Budapest)
Fotó: Facebook, II. kerület (Budapest)

A reformáció emlékhetén, október 28-án szentelte fel Bence Imre lelkész a Budavári Evangélikus Egyházközség felújított műemlék épületét, melyben lelkészlakás, vendégszobák és közösségi terem is található. Az eseményen, mely a templomban hálaadó istentisztelettel kezdődött.  A Fortuna utcai épület felújítását három éve kezdték tervezni, a megvalósítás többek között a gyülekezeti tagok áldozatkészségének, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Magyarországi Evangélikus Egyháznak, a Vároltalmazó Alapítványnak, valamint az I. és a II. Kerületi Önkormányzatnak is köszönhető. ( A budavári evangélikus templom közösségéhez – elhelyezkedéséből adódóan – sok II. kerületi hívő tartozik.)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek