A római lány / Szent Iván éjszakája Nemes Nagy Ágnessel

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A RÓMAI LÁNY / Szent Iván éjszakája a római lánnyal, Nemes Nagy Ágnessel

Vendégeink:
Döbrösi Laura színművész
Takács Katalin színművész
Adorjáni Bálint színművész
Kézdy Luca hegedűművész
 Tóth Evelin énekes
Háziasszony: Juhász Anna

Nemes Nagy Ágnes a magyar irodalom egyik legfontosabb női hangja. Író, költő, gondolkodó, pedagógus. Az Újhold alapító tagja, a XX. század egyik legnagyobb tehetségű költője. Életének az alkotás volt a főszereplője, a versek írása, olvasása, tanítása, elemzése. Egy fontos helyszíne Budapest mellett Itália, Róma, ahol hosszabb időt töltött ösztöndíjjal. 1947/48 telén több hónapig a Római Magyar
Akadémián lakott Csorba Győző, Weöres Sándor, Pilinszky János, Lengyel Balázs, Hantai Simon és Reigl Judit társaságában. Ezek a hónapok a szabadságot adták neki, megihlették, kinyitották számára a költői univerzumot.
„Ami ott történt, villámerejű volt. Olyan tetőpont-élmény volt, amelyet visszanézve boldogságnak tekinthet az ember.” - írta férje, Lengyel Balázs erről az időszakról.

Szent Iván éjszakájához kapcsolódóan – egy egyszeri, különleges, szabadtéri előadáson. az Öntőház udvaron – Itália szerelmesét, a boldog Nemes Nagy Ágnest idézzük meg felolvasószínházzal és koncerttel.
Verseit neves színművészek adják elő, miközben
Tóth Evelin (ének) és Kézdy Luca (hegedűművész) zenével varázsol minket az olasz fővárosba.

Jegyvásárlás: https://varkertbazar.jegy.hu/program/szent-ivan-ejszakaja-a-romai-lannya...

S

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek