Könyvbemutató

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Olga Majeau: Elszórt morzsák a kék madárnak – Egy európai család története című könyvének bemutatója.

Legújabban egy különleges történetnek lehetünk a tanúi, amely az 1700-as évek elején kezdődik és 2011-ben pattant ki. Hollandiában meghalt egy idős asszony, és a családra maradt egy láda irat, levél, fénykép és ereklye. A rejtező kincsre rátalált a holland unoka, s meglepetésére nem tudott elolvasni semmit, mert a hagyaték magyar nyelven íródott. Ekkor drámaian derült ki számára, hogy nagyapai ágon német származású, a szülei hollandok, de a nagyanyai leszármazása magyar. Magyarságának megérzése, a vér szava, egyre erősebben kezdte őt hajtani, mígnem útra is kelt, és az erdélyi Szászvárostól, Budapesten, Bécsen át, Berlinen, Frankfurton keresztül a dél-tiroli Bolzanoig végigszántotta Európát, a helyszíneken felszedve minden morzsát híres-neves felmenőinek múltjából. Ebből alakult ki az európai családtörténet a marosvásárhelyi Mentor Kiadó égisze alatt a 90. Ünnepi könyvhétre megjelenő könyvben.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a jokaiannaszalon@budavar.hu e-mail címen lehet a program megjelölésével.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek