Beethoven Fortepianón

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Malcolm Bilson koncertje

Beethoven: G-dúr zongoraszonáta, op. 14/2
Schubert: Két befejezetlen szonátatétel (Malcolm Bilson rekonstrukciója)
– C-dúr, D. 279/iv
– fisz-moll, D. 571/i
Beethoven: d-moll zongoraszonáta, op. 31/2
________
A Graf fortepianók „névadója”, Conrad Graf Bécs legjelentősebb hangszerkészítő mesterének számított a 19. század első évtizedeiben, az ő műhelyéből származott többek között Beethoven utolsó hangszere is. 2016-ban a Beethoven Budán Fesztivál nyitó hangversenyén Malcolm Bilson avatta fel a Budavári Önkormányzat tulajdonába került Graf fortepianót, melyet Paul McNulty készített. Az idei Fesztiválon a művész ezúttal két Beethoven-szonáta mellett Schubert két befejezetlen szonátatételét szólaltatja meg – saját, önálló rekonstrukciójában.
Malcolm Bilson több évtizede meghatározó alakja a historikus hangszeres mozgalmaknak: az 1970-es évek óta úttörő előadója késő 18. századi és kora 19. századi hangszereken Haydn, Mozart, Beethoven és Schubert műveinek. Sokat tett azért, hogy a fortepiano méltó helyére kerüljön a koncertszínpadokon, és minél több hangfelvételen szerepeljen.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek