Barokk paloták, barokk sorsok, szerelmek, háborúk

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Tárlatvezetés összművészeti projektben
összművészeti projekt tárlatvezetésben

2019. január 26-án 18.00 órakor (kapunyitás 17.30-kor)
a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában
1014. Budapest, Szent György tér 2. (Oroszlános udvar)

"Barokk paloták, barokk sorsok, szerelmek, háborúk"
Kísérletező kedvű publikumnak szánt kísérlet két tudóssal és két művésszel

Egy európai médiaesemény után teljesen újjáépült királyi palotában, a hatvanas évek enteriőrjében sétálva kutatjuk a királyok nélküli Budavári királyi paloták sorsát, ismerkedünk történelmet alakító hűvös politikai döntésekkel, édes percekkel és a barokk mindennapjaival. Találkozunk Mária Teréziával, József nádorral, I. Ferenc Józseffel és kedveseikkel. Bepillantunk a harctéri festészet és a XIX. század elejei pezsgő és pezsgős társasági élet rejtelmeibe.

Ha velünk tartasz, új színben láthatod a 400 év előtti Pest-Budát! Történelem és művészetek együtt ragadnak magukkal, szó, zene, mozdulat, egymást építve, erősítve új színt, új kontextust adva egymásnak, sodornak tények és érzelmek hullámain

A történelem, ahogyan nem gondoltál rá, egy órában
a kiállítás kurátora, Farbaky Péter művészettörténész és közvetlen munkatársa, Aczél Eszter művészettörténész, valamint a szóló tánc-improvizáció specialistája, Lőrinc Katalin táncművész és az egyik legjelentősebb hazai nagybőgő-szólista, Lőrinszky Attila zeneművész társaságában

Jegyvásárlás e-mailben: kozoshang@szembenezes.hu vagy személyesen: a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum pénztárában (1014 Budapest, Szent György tér 2. - Oroszlános udvar)
Jegyár: 2900 forint, csoportos jegy (legalább 5 fő esetén) 2000 forint.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek