Made in Asia 4. / Japán gyűjteményeink nyomában

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az Ybl Budai Kreatív Ház és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum ismeretterjesztő sorozatának célja, hogy olyan, a 19. század második felében élt utazók életével ismertesse meg a nagyközönséget, akiket egytől egyik menthetetlenül megfertőzött a műgyűjtés szenvedélye.
Kik voltak ők és miért éppen Kelet felé indultak? Milyen járművel utaztak és mennyi ideig tartott egy-egy útjuk? Hol szálltak meg? Mi alapján gyűjtöttek és hol vásárolták gyűjteményük darabjait? Ezeknek és még megannyi kérdésnek járhatnak utána azok, akik részt vesznek a havi rendszerességgel megtartott előadásokon. 

ELŐADÓ: Kiss Sándor
A program regisztrációhoz kötött és ingyenes. Jelentkezésüket a következő e-mail címre várjuk: azsia@budaikreativhaz.hu

„A kiegyezés utáni Magyarországon ázsiai, s ezen belül japán ritkaságot gyűjteni izgalmakat rejtő kihívás volt. Az expedíciók kollekciói mellett magángyűjtőink tematikus gyűjteményei is mesterdarabokat őriztek. Közülük jó néhányan Japánban is jártak, de voltak olyanok is, akik európai és amerikai utazásaik során hozták létre és gyarapították gyűjteményüket. Szeretném röviden bemutatni Delmár Emil, Faragó Ödön, Giergl Kálmán, Hopp Ferenc, Kertész K. Róbert, Lindh Marcella, Szemere Attila és Xántus János gyűjteményét, valamint megosztani a hozzájuk tartozó nem mindennapi történeteiket is.” Kiss Sándor

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?