Made in Asia 2. – „Magyar utazók Sanghajban”

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A nemrégiben felújításra került Ybl Budai Kreatív Ház (egykori Várkert Kioszk) és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum májustól induló ismeretterjesztő sorozatának célja, hogy olyan, a 19. század második felében élt utazók életével ismertesse meg a nagyközönséget, akiket egytől egyik menthetetlenül megfertőzött a műgyűjtés szenvedélye.
Kik voltak ők és miért éppen Kelet felé vettek irányt? Milyen járművel utaztak és mennyi ideig tartott egy-egy útjuk? Hol szálltak meg? Mi alapján gyűjtöttek és hol vásárolták gyűjteményük darabjait? Ezeknek és még megannyi kérdésnek járhatnak utána azok, akik részt vesznek a havi rendszerességgel jelentkező előadásokon. 

A XIX. század folyamán számos magyar utazó álmodozott az egzotikus metropoliszról, Sanghajról. Akadt közöttük geológus, nyelvész, sorhajóorvos, üzletember, politikus, de még nyomdász is. Volt, aki a magyarok őseit akarta felkutatni, és volt, aki a Jangce hidrográfiai vizsgálatát végezte el. Jól látható különbségeik ellenére azonban egyvalami mindőjüket összekötötte: keleti műtárgyakból álló gyűjteményüket a Hopp Múzeumra hagyományozták. Dr. Fajcsák Györgyi előadásában megismerhetjük a tudós álmodozókat: Zichy Jenőt, Bozóky Dezsőt, a Széchenyi-expedíció tagjait és sok más Kelet-utazót is.

SORON KÖVETKEZŐ ELŐDÁSUNK:
2018. július 25. szerda 17.30 óra Magyar emlékek a Koreai-félszigetről 
Előadó: Csoma Mózes, Korea-kutató, Nemzeti Közszolgálati Egyetem
HELYSZÍN: Ybl Budai Kreatív Ház, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 9.

A program regisztrációhoz nem kötött és ingyenes.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek