Görgei 200 - Március 15. a Levéltárban

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Kalandos időutazásra várja látogatóit március 15-én a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára. A hozzánk érkezők játékos feladatokon keresztül bepillantást nyerhetnek a kétszáz éve született Görgei Artúr életébe, valamint az 1848/49-as forradalom és szabadságharc eseményeiben betöltött szerepébe. A látogatás elején az érdeklődők egy füzetet kapnak, amelyben hitelesíthetik az egyes állomásokon teljesített feladatokat. Az összes állomást végigjáró látogatók jutalmat kapnak.

1. állomás: A FIATAL GÖRGEI
Az első tudáspróbán a látogatók Görgei Artúr életrajzának segítségével vaktérképen azonosíthatják pályafutása öt fontos állomását.
Megtekinthető a Nyomot Hagytak / Évszázadok - Személyiségek - Aláírások / kiállítás is, ahol tárlatvezetéseink alatt ezúttal az 1848-49-es szabadságharcé lesz a főszerep.

2. állomás: KORTÁRSAK
A játékosok a Találd ki! társasjáték segítségével a forradalom és szabadságharc szereplőit azonosíthatják be, vagy átjuthatnak a Duna egyik partjáról a másikra a Lánchíd társasjátékkal, miközben a híd történetével is megismerkedhetnek.

3. állomás: A HADVEZÉR
A résztvevők illusztrációk segítségével, egyenruhájuk alapján azonosíthatják be a csatajelenetben szereplő katonákat.

4. állomás: A TANÁR
Restaurátoraink és könyvkötőink segítségével a gyerekek kis könyvet, nemzeti színű gyöngyökből karkötőt, vagy tulipános kitűzőt készíthetnek.

5. állomás: A POLITIKUS
Kossuth Lajos Görgeinek írt leveléből néhány szót kihagytunk, a hiányzó részeket az eredeti dokumentum alapján pótolhatják a résztvevők.

GÖRGEI 200: KIÁLLÍTÁS GÖRGEI ARTÚRRÓL
Látogatóink a levéltár gyűjteményében található korabeli röplapok, nyomtatványok, kinevezések, levelek és a családi hagyatékban fennmaradt fényképek segítségével ismerhetik meg Görgei Artúr életét.
#görgei200 #levéltár #március15 #szabadságharc

Kid

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?