Közös hangok nyomában: V4 koncertsorozat - Rackajam és Nomaad

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

V4 KONCERTSOROZAT 5. - FERENCZI GYÖRGY ÉS A RACKAJAM, NOMAAD //INGYENES!//

A Visegrádi Négyek 1991-es megalakulása a közös múltra, értékekre, érdekekre, valamint a kölcsönös bizalomra alapozva épült. Ennek szellemében a 2017-18-as magyar elnökséghez kapcsolódva a tagországok zenészeit felvonultató koncertsorozatot szervezünk október 13-tól december 15-ig, minden pénteken a Várkert Bazárban.

Ferenczi György zenekarát vélhetően már nem kell bemutatni a hagyomány és modernség ötvözését kedvelőknek. A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra és a rock 'n’ roll forradalom szeretete, így fér össze a kalotaszegi hajnali népdal Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. E mosolygós zenekar rendkívül energikus produkciója mindig bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban és humorban gazdag estét.

A szlovákiai Nomaad zenekar 2014-ben alakult, improvizatív jellegű, keleties inspirációjú etnozenét játszanak. Számos magyarországi fesztiválfellépésük mellett sikeres kínai turnét és egy londoni lemezfelvételt tudhatnak maguk mögött. A zenekar tagjai Bratislava, azaz Pozsony vonzáskörében élnek, így zenéjükben könnyed természetességgel jut kifejezésre a mai világ felgyorsult tempója. Jól ellensúlyozza ezt a régi szellemi értékek szeretete és megbecsülése, mely az előző hatással egyidejűleg jelenik meg a muzsikájukban. Zenéjükben fellelhető bolgár, török, régies magyar és egyéb keleti motívumokat maguk a tagok magyar, bolgár és szláv gyökerei teszik autentikussá.

A belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Várjuk jelentkezésüket a v4concerts@hungarofest.hu email-címen. Kérjük a tisztelt nézőközönséget, hogy 19:45-re szíveskedjenek érkezni.

Amennyiben erre az eseményre elfogynak a helyek, szeretettel várjuk a továbbiakra! A következő alkalommal, november 17-én a Szigony zenekar és Jan Steindörfer játszik.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek