Jacques Doillon: "Rodin - Az alkotó" (A rendező jelenlétében!)

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A film novemberi mozihálózatba kerülése előtt PREMIER ELŐTTI VETÍTÉS lesz!

A Francia Új Hullám Filmművészeti Szakkönyvtár és Könyvkiadó és a Szerzői Filmklub kiemelt ajánlatával:

a Budapesti Francia Intézet és az ADS Service filmforgalmazó bemutatja:

2017. október 17-én, kedden, 18.30-tól

Jacques Doillon: RODIN (francia életrajzi dráma, Cannes 2017) francia nyelven, magyar felirattal, 119'

Főszereplő: Vincent Lindon (Auguste Rodin)

A premier előtti vetítésen részt fog venni a rendező, Jacques Doillon! (*)

Ajánló: Párizs, 1880. Auguste Rodin szobrászművész abban a megtiszteltetésben részesül, hogy a francia állam felkéri A pokol kapuja című kompozíció elkészítésére. Munka közben a nős férfi beleszeret legtehetségesebb tanítványába, Camille Claudelbe, aki a mesternek nemcsak segédje, de szeretője is lesz. Szenvedélyes viszonyuk 10 év után, fájdalmas szakítással ér véget. Rodin ekkor készíti el korszakos jelentőségű Balzac-szobrát, amelynek fogadtatása a kortársak részéről távolról sem volt lelkes.

A rendezőről: Jacques Doillon 1944. március 15-én született Párizsban. A francia új hullám megkésett "második" hullámának - Jean Eustache, Philippe Garrel és Maurice Pialat mellett - egyik legjelentékenyebb, mind a mai napig aktív alkotója. Egyedi hangvételű a fiatalok és a nők életútjait boncolgató, szerzői filmes alkotó. A mindennapok eseményeit, általában valós időben viszi vászonra. Idehaza legismetebb és legnépszerűbb filmje eddig az 1996-ban forgatott Ponette volt. Legutóbb, 2009-ben a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon vetítették az Akárki megteszi... (2007) c. alkotását, a sajtó és a közönség fanyalgása kíséretében.
Feltételezhető, hogy legújabb, Rodin - Az alkotó (2017) c. filmjének hazai forgalmazása hasonló "tévedésből" származik, mint anno például Jean-Luc Godard: Alphaville - Lemmy Caution különös kalandja (1965) c. sci-fijénél történt. Most egy szokványos ("kosztümös") életrajzi filmre számított a forgalmazó.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek