Borvacsora Iványi Zsófival és a Zsadányi Pincészettel

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Február 17-én, az M10 Étteremben, Iványi Zsófi és Zsadányi László elhozza nekünk a villányi és a tokaji borvidékek legnemesebb, kézműves borait!
 
Iványi Zsófi évek óta most először tart borvacsorát! Őszinte és eredeti borainak különös ismertetőjegye az üde sav, az igen sűrű textúra melletti gyümölcsösség és jó- ihatóság, és hogy szinte első pillanattól hibátlan az egyensúlyuk ugyanúgy, mint a hatodik évben.  Harmónia az életben és a borban, ez Iványi Zsófia. A villányi borvidéken, Vokányban található pincészetben teljesen tiszta és egyszerű borászati technológiával érik el, hogy a gyümölcs értékéi a legtökéletesebben megmutatkozzanak a borban. Zsófi a borok erjesztését teljesen a vadélesztőkre bízza, és nem használ semmilyen adalékanyagot, hiszen filozófiája szerint „a természetnél tökéletesebbet alkotni nem az én feladatom”. 
 
Így sikerül Zsófinak a legjobban megörökíteni az adott évjárat értékeit. 
 
A Zsadányi Pincészet jelenleg Tállya legprofesszionálisabban működő birtoka. Az alapító Zsadányi László először látta meg a lehetőséget a tokaji borvidék egyik különleges településének dűlőiben. Az 1730-as Bél Mátyás-féle hegyaljai dűlő-besorolásban Tokajjal, Tarcallal és Tolcsvával egyetemben Tállya szőlőit említették a legkiválóbbnak az egész borvidéken, hiszen az említett besorolás szerint Tállya számos első- és másodosztályú dűlővel rendelkezik. 
 
A Zsadányi Pince elsődleges célja, hogy olyan jellegzetes íz- és illatjegyekkel rendelkező borokat készítsen, melyek alkalmasak arra, hogy megismertessék a nagyközönséggel Tállya, eme frissen felfedezett gyöngyszem, eddig rejtett kincseit! 
 
Egy különleges borvacsora Magyarország legelismertebb borszakértőjével!
 
Február 17-én nem csak két tehetséges borásszal és boraikkal ismerkedhetsz meg, hanem Kovács Antal háromszoros magyar bajnok sommelier is elkápráztat majd egyéniségével és szakértelmével! Most mindent megtudhatsz a borokról, ami eddig érdekelt, és olyan gasztronómiai élményben lehet részed, amire ritkán kerül sor Budapesten!
 
Európa-és olimpiai bajnok séf a konyhában!
 
A borvacsora ételeit Ortó Gyula mesterszakács prezentálja, aki több évtizedes tapasztalat és megannyi elismerés, díj után, most az M10 étterem állandó konyhafőnöke! Gyula ételei ötvözik a klasszikus magyar konyha elemeit a modern gasztronómia által biztosított újdonságokkal és ízvilággal! 
 
Borvacsora menüajánlat:
 
1. Fogás: ZSADÁNYI PINCE TKJ ROSÉ GYÖNGYÖZŐBOR 2015
Közepes intenzitású lazac szín. Illatát gyümölcsös jegyek uralják, fűszeres aláfestéssel. Kóstolva száraz, finom gyöngyözés, ropogós savak, könnyed test, fűszeres ízek jellemzik. Küldetését maradéktalanul teljesíti: üdít, frissít és remek ételkísérő!
Fogasfalatka, korianderes cous-cous
 
2. fogás: ZSADÁNYI PINCE TOKAJI HÁRSLEVELŰ 2012
Közepes intenzitású aranysárga szín. Illatán keresztül a termőhely üzen, az ásványos karaktert pedig szőlő, nektarin és őszibarack kíséri szertelenül. Kóstolva száraz, savai szelíden szárnyalnak, teste sűrű szövésű, szép arányú. Ízében köves, illetve érett szőlőt idéző dimenziókban sodródnak az események. Utóíze határozott lezárást biztosít a kóstolás élményének.
„Zöld” krémleves
 
3. fogás: IVÁNYI ZSÓFI VILLÁNYI PORTUGIESER 2015
Közepes intenzitású bíbor szín. Illatában zamatos gyümölcsök aromái jutnak érvényre, virágos jegyek által kísérve. Kóstolva száraz, savai elegánsak, tanninja puhán simogat, teste tömör szerkezetű, szinte harapni lehet. Ízében gyümölcsök paroláznak, s maradnak meg szép hosszan. Komplex, páratlan Portugieser.
Kacsaragu aszalványokkal, kesudió
 
4. fogás: IVÁNYI ZSÓFI VILLÁNYI MERLOT VÁLOGATÁS 2011
Intenzív bíbor szín. Illatában szőlő, málna és virágok jegyei tűnnek fel. Kóstolva száraz, savai elegánsan kerekednek, tanninja gazdagon jelentkezik, kedvesen simogat. Alkoholja tüzes, teste sűrű, gazdag szerkezetű. Ízében a  szőlő és málna_likőr_érzés viszi a prímet, parádés cassis végkifejlettel.
Süldőtarja céklás tócsnival, camembert graten
 
5. fogás: IVÁNYI ZSÓFI VILLÁNYI CABERNET FRANC VÁLOGATÁS 2009
Egy nagyszerű, kései szüretelésű száraz vörösbor, Villány tetejéről!
 Színe közepes intenzitású bíborvörös. Illatában a frissen feldolgozott szőlő pazar aromái köszönnek vissza, vadmálna és áfonya ölelésében. Kóstolva száraz, telt, koncentrált, teste izmos, szinte vibrál minden egyes korty. Rendkívül kiegyensúlyozott, életteli, sűrű bor.
Kézműves kemény sajt, birs, hagymalekvár
 
6. fogás: ZSADÁNYI PINCE TKJ FURMINT ÉDES 2015
Közepes intenzitású aranysárga szín. Illatában aszalt gyümölcsök jegyei tűnnek fel. Kóstolva édes, életteli savérzet, finoman húsos test, aszalt- és citrus gyümölcsöket idéző aromák jellemzik.
Almás – mákos guba „Bourbon” vaníliával, grillázs
 
A teljes borvacsora ára: 15.000 Ft borokkal együtt! 
 
Amennyiben elővételben, legkésőbb február 15-ig megvásárolod, kedvezményes ára: 12.990 Ft
 
Elővétel:
- Személyesen Éttermünkben: 1016. Bp. Mészáros utca 10. 11.00 – 22.00
- Ha átutalással szeretnél fizetni, kérlek, jelezd felénk alábbi elérhetőségeink egyikén, és mi küldjük neked az utaláshoz szükséges adatokat: 
+36 1 201 0254
 
Helyszín: 1016. Bp. Mészáros utca 10. M10 Étterem
Időpont: 2017.02.17. 19.00
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek