Megnéztük, hol is tartanak a távhő-vezetékkel

Desktop

Legelőször is a jó hír: most már úgy néz ki, nem lesz több régészkedni és átszervezni való a belvárosba igyekvő távhővezeték nyomvonalán, így kora őszre (várhatóan már iskolakezdésre) visszakapjuk a Kossuth Lajos utca nagy részét – és csak a buszsávban dolgoznak a távhősök tovább.

Ez azt is jelenti, hogy még az év végéig elindulhat a távhő-szolgáltatás, és bár legelsőnek nagy intézményeket, szállodákat és irodaházakat kötnek be, már ti is gondolkozhattok rajta, érdemes-e a vacak öreg kazán helyett újat venni, vagy inkább ezt a megoldást választjátok.

Azt mondják, ha nem is most rögtön ősszel, de társasházak, sőt eleinte egyéni fogyasztók  jelentkezését is várják, mindenre van műszaki megoldás. Ha belegondoltok – egy cirkócsere esetén rendszerint kell még vagy húsz-harminc méter kéménybélést is cserélni: anyagilag nagy valószínűséggel jobban jártok a távhővel, az meg egészen biztos, hogy a város belsejének levegője minden egyes megszüntetett egyedi fűtéssel tisztább lesz. (Persze, a távhőt is meg kell termelni valahol, csak azokra a hőerőművekre és egyéb létesítményekre, ahol ez történik, mindenféle szigorú szabályok érvényesek, ha cirkód van, a kéményseprő meg legtöbbször csak a matricát felragasztani néz be hozzád.

 És most nézzétek, itt tart a munka:

A Tabán és a Rác Fürdő felől itt igyekszik jó mélyre a vezeték, hogy aztán az Erzsébet híd budai hídfőjében előbukkanhasson (a gödör egyik oldalán egy igazi ős-tabáni téglafal, még valamikor a 15. vagy 16. századból.)

 

A bárka, amiről a híd aljára kerül majd a csővezeték (nem mellékesen, ez az a bárka, amire a Hableányt kiemelték, pont itt volt, és pont jó volt a mérete. Szomorú kötelesség.)

 

És a cső, ami majd több, mint 25 méter mélyen (ez körülbelül négy-öt békebeli emelet) fut majd a Kossuth Lajos utca alatt, benne a vezetékek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek