Minecraft Budapest (ez inkább a gyerekeknek szól)

Oszd meg másokkal!

Desktop
Forrás: minebudapest
Forrás: minebudapest

Budapest Főváros Önkormányzatának kezdeményezésére, elsősorban a 6-15 éves gyerekek bevonásával szeretnék felépíteni a MineCraftban fővárosunkat, Budapestet. A MineBudapesthez a Fővárosi Levéltár digitalizált adatbázisa biztosítja az alapinformációkat, hogy a digitális építészek minél pontosabban alkothassák meg a várost, számolt be a kezdeményezésről a PCGuru

A program célja, hogy Budapest megismerhető legyen a Minecraft világában, ezzel turistákat vonzzon, nem mellékesen pedig a gyerekek is "szokjanak" a programozáshoz, virtuális valóságokhoz.

A Minecraft tulajdonképpen egy elég régen indult, de még ma is népszerű játék, az a különlegessége (többek között), hogy nem "kész" világokban játszódik, hanem lehet saját környezetet is építeni. 

Hogy mi történik a virtuális városunkban, mi a következő feladat, itt lehet követni

Például ilyen, bejárható városok készültek el eddig:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek