Ne durrogtass, szépen kérünk (csendes kutyás felvonulás lesz)

Desktop

A kutyák ugyan nem csak a petárdát utálják (ami igazából tilos is), hanem a tűzijátékot is. Csak azzal kevesebb a gond, ha szerencséd van, a szomszéd szól előre (vagy mindenki egyszerre indítja szilveszter éjfélkor a sarkon, milyen klassz is az, együtt ünnepelni a szomszédokkal tűzijátékozás címén, köszönni, együtt nevetni, boldog új évet kívánni, üvegből pezsgőzni...). Ezt talán még a kutyával is "meg lehet beszélni". Az aljas petárdát nem. Ezért is tiltották be. Jó esetben is mindenki frászt kap tőle, nem csak a háziállatok.

Azok a gazdik, Budapest minden szegletéből, akiknek elegük van már ebből, holnapra (december 29.) csendes sétát szerveznek, át a városon, és bárki csatlakozhat hozzájuk, kutyával vagy anélkül, délután ötkor indulnak a Feneketlen tótól. Itt a felhívásuk:

"Minden évben kedvencek százai futnak világgá, mert halálra rémülnek a szilveszteri petárdáktól. Egy csendes kutyás sétával 

  •  Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy sokan vagyunk olyanok, akiket nagyon zavar a petárda durrogása. 
  •  Szeretnénk felhívni a gazdik figyelmét, hogy van megoldás arra, hogy kedvencük kevésbé féljen. 
  •  Szeretnénk tudatosítani, hogy a csöndes többség azt szeretné, ha az ünnepen a gazdik jobban figyelnének, és talán kevesebben petárdáznának. 
  •  Szerenénk felhívni a figyelmet a chipezés fontosságára és az állatvédők áldozatos munkájára ünnep idején. 

Ezért végig fogunk sétáni a Feneketlen tótól - jelezve, mert ez egy feneketlen, parttalan probléma - a Szabadság hídon át, jelezve, hogy az állatoknak is joga van szabadsághoz, a Váci utcán, a szilveszteri bulizás egyik fő helyszínén, egészen a Vigadóig, ahol a kutyával játszó gyermek szobránál elhelyezünk egy-egy mécsest azoknak a kutyáknak az emlékére, akik már többé nem játszhatnak vigadva a gazdáikkal, mert a petárdázás áldozatai lettek. (Hozzál mécsest magaddal!) ÖLTÖZZ MELEGEN! 

Az eseményhez várjuk állatvédő szervezetek és állatovosok csatlakozását a szervezésben. (Magyarország nagyvárosai is csatlakozhatnak, ahol van szervezett kutyaklub, vagy olyan jótékonysági szervezet aki hajlandó szervezni.) 

A jelentkezők kutyái az indulási ponton aranyszalagot kapnak a nyakukba, amivel jelzik, hogy nem értenek egyet a petárdázással, félnek a petárdától, vagy szolidarítanak a petárdák áldozataival - illetve amire ráírják a gazdi telefonszámát. Ez az egyszerű módszer segít abban, hogy egy véletlen elmenekült kutyát minél könnyebb legyen hazajuttatni - biztassunk erre másokat, mutassunk példát! 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?