Múzeumok éjszakája: minden, amit érdemes tudni róla, plusz egy kis első kerületi programajánló

Desktop

Szombaton itt a múzeumok éjszakája, ha úgy érzed, a nyakadba vennéd a várost, hogy egy szuszra minél több múzeumba juss el, hogy csupa kiállításrajongóval buszozhass együtt éjszaka a városban, hogy számodra eddig ismeretlen kis kiállítóhelykre is eljuss, összefoglaltunk minden fontosat ide:

  • A Múzeumok éjszakája programjain előre megvásárolt karszalaggal lehet részt venni, ezek megvásárolhatók a programban résztvevő budapesti múzeumokban és helyszíneken, a BKK jegypénztáraiban, valamint a jegymester.hu weboldalon is.
  • A felnőtt karszalag 1 900 Ft-ba, a gyermek (érvényessége 6-18 éves kor között) karszalag 800 Ft-ba kerül, 6 éves kor alatt a belépés ingyenes.Ezen az estén - a fogyatékkal élők kedvezményeit leszámítva - egyéb kedvezmények nem érvényesek. Idén először támogatói/VIP jegy is választható 10 000 Ft-os áron, ezt CSAK online, a jegymester.hu weboldalon keresztül lehet megvásárolni. A támogatói/VIP jegyet vásárlók azon kívül, hogy sorbanállás nélkül tudnak bejutni a rendezvény ideje alatt a múzeumokba, a jegyár felével, azaz 5 000 Ft-al támogatják az általuk kiválasztott múzeumot. 
  • Ez a karszalag belépést biztosít az összes budapesti csatlakozott múzeum és résztvevő kulturális intézmény minden programjára, és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is. Egyes események a programok jellege vagy a kiállítóterek befogadóképessége miatt korlátozott számban látogathatóak, erre azért figyeljetek a program megtervezésekor. 
  • Hét különböző buszjárat köti össze a programban részt vevő múzeumokat, ezeken a buszokon a karszalaggal ingyenes az utazás. (Ha a térképre kattintasz, a részletes menetrendet is megtalálod.)

Sőt, bizonyos múzeumok között akár ilyen elektomos kisautóval is mehettek, erre is érvényes a karszalag (a menetrend a képre kattintva bújik elő):

És hogy a kerület mivel vár? (Csak párat említünk, a teljes programválasztékból itt tudtok böngészni.)

Nyitva lesz

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?