Kulturális központ a Polgári Kaszinó helyén (a cukrászda vajon visszaköltözik-e?)

Desktop

A Krisztina tér 1. számú épület sok mindent látott már. Polgári kaszinónak épült, 1893-ban, a háborúban a díszeit ellőtték, de állva maradt, hogy MSZMP irodák lehessenek benne. A híres Casino Sörcsarnok és még híresebb Auguszt cukrászda, a kávéillatú Meinl üzlet helyén, a földszinten, meg közért és kocsma.

Az önkormányzat nem verte nagydobra, csak a közbeszerzési értesítőben jelent meg a mai napon a kiírás: az épületből, meg a mellette levőből lesz majd a Márai Sándor Kulturális Központ.

Az eredetinél kicsit nagyobb alapterületen, a régi dolgokból, amit lehet megőrizve (fa- és kő restaurátori munkák, valamint festészeti restaurátori munkák is vannak az elvégzendő munkák között), 18 hónap alatt kell elkészüljön.

A nyitókép a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár gyűjteményéből való, ez az:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek