Advent a Várkert Bazárban

Oszd meg másokkal!

Desktop

Élő betlehemmel, gyerekműsorokkal (és persze karácsonyi vásárral) várja az ünnepet a Várkert Bazár.

December másodikán, az első adventi vasárnapon:

napközben

  • 11.00 Kolompos együttes: Kiskarácsony-Nagykarácsony koncert
  • 15.00 Meseerdő Bábszínház: Mikulás a Meseerdőben
  • 11.00 – 18.00: Kézműves foglalkozások: hagyományos adventi koszorú, sodort méhviasz gyertya, ajtódíszek, ablakdíszek készítése gyékényből, adventi naptár készítése
  • 11.00 – 18.00 Méhkas Dia Workshop: üveglapocskákra nádtollal, tustintával lehet festeni, majd kiégetés után a művek a Várkert Bazár belső falain elevenednek meg

Esti ünnepi műsor

  • 19:00 IRIE MAFFIA XMAS (Az egyébként is sok tagú Irie Maffia bigband felállással monumentálisra egészül ki ezen az adventi vasárnapon, és ha önmagában zenei élménynek ez nem lenne elég, ráadásként elhívják vendégnek a Punnany Massif énekeseit is egy kis karácsony előtti ünneplésre. A zenekar vendégeivel és fúvóskarával kedvenc slágereit adja elő újrahangszerelve, a Várkert Bazár helyszínéhez illő nagyszabású koncerten. A koncert tervezett időtartama 2x45 perc, 15 perc szünettel. Közreműködik: Punnany Massif Helyszín: Rendezvényterem . Jegyek itt.

Élő betlehem a Neoreneszánsz kertben

  • 10.00 – 18.00 Az élő betlehemben Jézus születésének története elevenedik meg, élő szereplők, élő állatok közreműködésével. A Várkert felső kertjében egy sziklafal mögött, vasárnap minden fél órájában harangszóra feltárul a betlehemi istálló, benne a Szent Családdal, jászollal, marhával, mely rá meleget lehel, pásztorokkal, három királyokkal.  Az élő betlehem reggel 10.00 órától este 18.00 óráig megtekinthető misztériumjáték. A történetben megjelenik az angyal, akinek mozdulatára feltárul a barlang, szétnyílik a sziklafal, majd Lukács evangélista lép elénk, aki felidézi Jézus születésének történetét. Az istálló kép után, a második kép a pásztorok érkezése, akik juhokkal jönnek a Szent Családhoz. Az evangéliumi részletek után József Attila: Betlehemi királyok című versét halljuk. Ennek keretében érkezik meg a három bölcs király és helyezik el ajándékaikat a jászol előtt. A három királyok tevével érkeznek, a barlang fölötti ösvényen. A misztériumjátékot Bach, Händel műveiből készült zenei válogatás kíséri. A gyerekek szülői segítséggel kipróbálhatják a 40 méter hosszú fakutya pályát, betlehemeseknek öltözhetnek a fotófal előtt. A kézműves foglalkozáson természetes anyagokból, régi falusi játékokat készíthetnek. 10:00-18:00 minden félórában, az utolsó előadás kezdete: 17.30.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek