Izgalmas program az egész családnak: jön a Mesterségek Ünnepe!

Oszd meg másokkal!

Desktop

32. alkalommal nyitja meg kapuit az ország legnagyobb népművészeti fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe. A hajdani vásárok hangulatát idéző fesztiválon a látogatók kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit. A Mesterségek Ünnepén idén is a közel 1000 kézműves mesterrel, több száz fellépővel, egész napos színpadi programmal, mesterség bemutatókkal, a kézműves gasztronómia remekeivel, és népi játszóházakkal várják a látogatókat.

Kiemelt téma a népi mesterségek egyik legősibb ága, a szövés és a fonás. A rendezvényen nyomon követhetik a gyapjú, illetve a kenderfeldolgozás műveleteit, megismerkedhetnek a kenderfonás fortélyaival, a szövőszéken való szövéssel, a szalag-, és a szőnyegszövéssel, de lesz rokkán fonás, kosár-, gyékény és hajfonás is. Az érdeklődők természetesen ki is próbálhatják az egyes munkafolyamatokat.

A hagyományosan is családi fesztiválként működő Mesterségek Ünnepe idén a Családok Éve egyik kísérő rendezvénye. Sok különlegességgel készülnek, nagy hangsúlyt kapnak a családi programok és bemutatunk több generációs kézműves dinasztiákat. A három generációs csizmadia család mellett megismerkedhetnek a szintén három generációs hartai bútorfestő dinasztiával, és különleges élményt kínál majd a több száz éve működő győri kékfestő műhely is.

A fesztivál látogatói idén is igazi örömünnepre, felhőtlen közösségi élményekre számíthatnak a nyár egyedülálló hangulatú népművészeti fesztiválján, a Mesterségek Ünnepén!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek