600 minikoncert, meg tíz nagy: idén is lesz Zenélő Budapest

Oszd meg másokkal!

Desktop

2015-ben az volt a céljuk, hogy a főváros lakói (meg a turisták is persze) nyaranta ingyenes klasszikus és népzenei műsort kapjanak, mindezeket a város kulturálisan és történelmileg fontosabb helyein. 2018 a negyedik évad már.

A minikoncertek 2017-ben 13 helyszínen szólaltak meg, mintegy 600 alkalommal. 

A Várkert Bazár Öntőház udvari fedett színpada napvitorlákaat kapott, így a vasárnap délelőtti nagykoncertek közönségének árnyékban élvezhette a zenét.(Snétberger Ferencet, Szakcsi Lakatos Bélát, Orosz Zoltánt Borbély Mihályt és az Amadinda együttest)

Idén újabb meglepetésekkel szolgálnak majd: meghívásukra koncertet ad világhírű zongoráján Bogányi Gergely is. Lesz újdonságként sanzon és jazz,  Liszt és Chopin mellett Balog József zongoraművész Gershwint is játszik majd.

Az előzetes programot itt bogarászhatod végig.

Népszerű játszóhelyeinken túl (Vajdahunyadvár, Műcsarnok, Szent István Bazilika, Margitszigeti Zenélő Kút, a Gerbeaud terasza, Központi Vásárcsarnok, Várkert Bazár) két új helyszínnel is gazdagodtunk. A Halászbástyánál Káldi Kiss András operaénekes lép fel fafúvós művészekkel, a Nemzeti Galéria előtt pedig képzőművészet is csatlakozik a zenéhez, itt jazzgitár improvizációkra performanszként születnek meg a Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak festményei.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek