Gábor Áron rézágyúja Budapestre látogat

Oszd meg másokkal!

Desktop
Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

A Hadtörténeti Múzeumba látogat Gábor Áron rézágyúja. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Lészen ágyú című kiállítását, amely az 1848-49-es forradalom és szabadságharc háromszéki eseményeit foglalja össze, 2019 tavaszán a budapesti Hadtörténeti Múzeumban mutatják be. E kiállítás legértékesebb tárgya a Gábor Áron által öntött rézágyúk egyetlen megmaradt példánya. 

Idén pedig augusztus 22-én nyitják meg Budapesten a Vigadóban, a Magyar Művészeti Akadémia kiállítótermében a Pantheon című képzőművészeti kiállításukat, amely keretében a legfontosabb klasszikus képzőművészeknek: Mattis-Teutschnak, Nagy Albertnek, Jecza Péternek, Gazdáné Olosz Ellának, Baász Imrének állítanak emléket, írta meg a magyarmuzeumok.hu.

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Kós Károly által tervezett épületét idén az év végétől kezdve felújítják, de amíg zárva lesznek, a kiállítási anyagaikat nem dobozolják, raktározzák el, inkább vendégségbe hozzák Magyarországra. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek