Budavári Beethoven zeneszerzőverseny (most lehet nevezni!)

Oszd meg másokkal!

A budavári önkormányzat a Beethoven Budán Fesztivál keretében meghirdeti az I. Budavári Beethoven Zeneszerzőversenyt.

(Tudom, hogy ez nem olyan sok ember érint, a kezdeményezés viszon nagyon klassz, mint ahogyan az egész Beethoven Budán Fesztivál is, ahol majd bemutatják a nyertes műveket.)

  • Nevezési feltételek: A versenyben való részvétel nevezéshez kötött. Korhatár, illetve nevezési díj nincs.
  • Nevezési határidő: 2018. március 14. 12.00

Nevezni új, eddig nem előadott, olyan önálló zeneművel lehet, amely Beethoven An die ferne Geliebte(A távoli kedveshez) c. dalciklusának egy tetszőleges témájára írt variáció, vagy parafrázis.

A pályamű hossza 7-12 perc lehet, apparátusa zongora (kötelezően), valamint hegedű, brácsa és cselló (a vonóshangszerek közül legalább egy kötelező, de akár a mind három szerepelhet). A hangszerek csak akusztikusan szerepelhetnek, elektronika nem használható.

Egy pályázó maximum három pályaművel indulhat, minden pályaművet önálló jeligével kell leadni.

A verseny összdíjazása 6000 euró. Az 1. helyezett 3000, a 2. helyezett 2000, a harmadik helyezett 1000 euró díjazásban részesül. A három díjazott mű a Beethoven Budán Fesztivál 2018. május 2-i hangversenyén bemutatásra kerül.

A jeligés pályaműveket elektronikusan, PDF-formátumban kell elküldeni legkésőbb 2018. március 14-én déli 12 óráig a beethovenbudan[kukac]budavar.hu címre, a pályázó személyes adataival – név, lakcím, elérhetőség, rövid fényképes életrajz – együtt. A pályázó mp3-formátumban mellékelhet hangfelvételt is, de ez nem kötelező. A pályázat anonim, a díjazott szerzők személyazonosságát a zsűri tagjai csak a döntést követően ismerhetik meg. A pályaművek a megadott határidőig zárt, jeligével ellátott borítékban a Budavári Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodájában (1014 Budapest, Kapisztrán tér 1.) is leadhatók, illetve postán is beküldhetők a Budavári Önkormányzat postacímére (1250 Budapest, Pf. 35.). A küldeménynek a határidőig meg kell érkeznie a címre. A borítékra kérjük ráírni a jeligét, és azt, hogy „I. Budavári Beethoven zeneszerzőverseny”.

A szerzők vállalják, hogy műveik díjazása esetén a szólamanyagot 2018. április 2-ig a szervezők rendelkezésére bocsájtják.

A pályázó vállalja, hogy hozzájárul a díjazott pályamű nyilvános előadásához és az előadás audiovizuális rögzítéséhez a 2018-as Beethoven Budán Fesztiválon. A pályázat nemzetközi, az esetleges külföldi illetőségű díjazottak számára a szervezők két éjszakára szállást és ellátást biztosítanak. 

Értékelés, díjazás: A pályázatokat a Budavári Önkormányzat által felkért zsűri bírálja el.

A zsűri tagjai:

  • Maros Miklós – zeneszerző, a zsűri elnöke
  • Balog József – zongoraművész
  • Fekete Gyula – zeneszerző, egyetemi tanár
  • Mácsai János – zenetörténész, zenekritikus
  • Oláh Kálmán – jazz-zongoraművész, zeneszerző, egyetemi tanár
  • Tihanyi László zeneszerző – karmester, egyetemi tanár

A zsűri a döntését legkésőbb 2018. március 26-ig nyilvánosságra hozza, a díjazottakat a Fesztivál külön is értesíti. A díjazottak vállalják, hogy az értesítést követő egy héten belül PDF-formátumban a Fesztivál rendelkezésére bocsájtják a díjazott művek szólamanyagait.

A zsűri döntése ellen felszólamlásnak vagy jogorvoslatnak nincs helye. A zsűrinek jogában áll az egyes díjakat megosztani, vagy azokat nem kiadni.

A nyertes művek a Beethoven Budán Fesztivál 2018. május 2-i hangversenyén kerülnek bemutatásra.

(A teljes kiírást itt találjátok, adjátok tovább.)

 

 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek