Magyar kultúra napja: ingyenes táncszínházi előadás a Várkert Bazárban

Oszd meg másokkal!

Január húsz, szombat, este hét óra: találkozó a Várkert Bazárban!

(Csak kerületi lakosoknak ingyenes, kerületkártyával, szóval érdemes minél előbb regisztrálni, a regisztracio@budavar.hu címen kell.)

És jöjjön a lényeg, a műsor:

Apám tánca az Udvarhely Néptáncműhely előadása

A Budavári Önkormányzat testvérvárosából, Székelyudvarhelyről érkező Udvarhely Néptáncműhelyt látja vendégül a vendégül, akik a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan egy nagysikerű produkciót mutatnak be a Várkert Bazár színpadán.

rendező-koreográfus: Könczei Árpád
közreműködnek az Üsztürü és a Heveder Zenekarok zenészei 

Az erdélyi magyarság néptánchagyományának sajátossága és egyben rendkívüli értéke is a férfitáncok létezése. Ez egy örökség, ami kötelez. Az Apám tánca egy szimbolikus apai örökséget, a pontozót, ezt a méltán híres és virtuóz közép-erdélyi férfitáncot emeli a középpontba. Az Apám tánca népzenéből és néptáncból építkező előadás. Az eredeti forrásokból, gyűjtésekből és helyszíni élményekből táplálkozó népzene és tánc mellett erdélyi költők versei, versrészletei is elhangzanak az előadásban.
 

(Az önkormányzat meghívóját, a plakátot nagyobb méretben itt éritek el.)

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek