Harry Houdini előtt tisztelgő kiállítás nyílik az OSZK-ban

Oszd meg másokkal!

Desktop
A magánygyűjteményt gondozó David Merlini szabadulóművész egy kényszerzubbonyból szabadul ki (forrás: Illyés Tibor - MTI)

Harry Houdini (születési nevén Weisz Erik, 1874-1926) magyar származású amerikai szabadulóművész, illuzionista és bűvész előtt tisztelgő kiállítás nyílt halálának 90. évfordulója alkalmából kedden az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK). A magánygyűjteményt gondozó David Merlini szabadulóművész az MTI-nek elmondta: a tárlat eredeti relikviákon keresztül, valamint a 2014-ben készült Houdini című amerikai film kelléktárgyait is bemutatva idézi fel a legendás bűvész életét, alakját és mutatványait. "A kiállított tárgyak mindegyike különös misztikumot hordoz. Ezek nem csupán hétköznapi tárgyak, hanem olyan egyedi és reprodukálhatatlan alkotások, amelyekkel történelmet írtak" - fogalmazott.

(forrás: Illyés Tibor - MTI)

A több száz tárgyat felvonultató gyűjtemény részét képezi Harry Houdini egyik saját, hírhedten biztonságos béklyója, egy Tower típusú duplazáras bokabilincs, valamint egy általa jegyzett levél is, amelyet még az amerikai mágusok társaságának (Society of American Magicians, SAM) elnökeként írt. A Houdini! című kiállítás anyagát, amelyet korábban már megismerhettek a milánói Életkert pavilon látogatói, március 24-től a Houdini House Budapest elnevezésű újonnan megnyíló kiállítóhelyen helyezik el.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?