Megszűnhet az ott lakók ingyenes parkolása a fizetős övezetekben

Desktop
Illusztráció - olvasói fotó

Felülvizsgálná a helyiek ingyenes parkolását a fizetős övezetekben a budapesti közlekedési fejlesztéseket tartalmazó tervezet, amely a közterületekről is elzavarná az autókat - írja a napi.hu.

A Budapesti Mobilitási Terv 2030 anyagban szerepel, hogy felül kell vizsgálni a fővárosi parkolási rendszert, a várakozási zónákat és díjakat, valamint az alanyi jogú ingyenes lakossági parkolást. Emellett a terv tartalmazza a dugódíj bevezetését is. A főváros belső területein pedig kevesebb parkolóhelyet irányoz elő azzal a céllal, hogy ne a közterületen tárolják az autókat a lakók.

Bevezetnék továbbá a várakozási igényeket szabályozó, rövid idejű, a keresleti és kínálati viszonyokhoz illeszkedő árazású közterületi parkolást. 

Tarlós István főpolgármester elégedetlen a budapesti parkolási helyzettel, szeretne egységes parkolást a fővárosban - írja a napi.hu.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek