Ha még nem intézted el az idei parkolási engedélyt

Oszd meg másokkal!

Desktop
"Céges autó" a Szent György fogadó előtt, fotó: cai
"Céges autó" a Szent György fogadó előtt, fotó: cai

Január 31-én lejár a tavalyi évre kiadott parkolási engedélyek érvényessége.

Ami jó hír, akinek volt ilyen 2018-as engedélye (és nincs fennálló gépjárműadó tartozása) azoknak az önkormányzat automatikusan meghosszabbítja parkolási engedélyük érvényességét.

A méltányossági kérelmek alapján kiadott engedélyek érvényessége viszont  2019. január 31. napján lejár és nem kerül automatikusan meghosszabbításra, azokat ismételten kérelmezni kell.

Ügyintézni ezen felül csak azoknak kell, akik:

  • a munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárművük van;
  • gazdálkodói hozzájárulást (cégnek parkolóhely);
  • egészségügyi hozzájárulást;
  • második gépjárműre vonatkozó engedélyt;
  • a méltányossági kérelmek alapján kiadott engedélyt szeretnének.

Ehhez ezekre a papírokra biztosan szükséged lesz:

  • a személyi azonosító okirat (személyi igazolvány és lakcímkártya),
  • a gépjármű forgalmi engedélye,
  • a gépjárműadó megfizetésének (az adókivetésről szóló határozatot és az első, illetve második féléves befizetett csekkek) vagy adómentességének igazolását, 
  • a 2 000 forintos költségtérítési díj/gépjármű, ezt bankkártyával ott helyben fizetheted.

Az egyéb bemutatandó okmányok listáját itt találod.

A Budai Vár védett övezetére vonatkozóan az egészségügyi parkolási engedélyek kiadása az I. sz. Ügyfélszolgálati Irodán, a Váron kívüli városrészekre vonatkozóan a gazdálkodói és az egészségügyi parkolási engedélyek kiadása a II. sz. Ügyfélszolgálati Irodán történik.

Online ügyintézésre abban az esetben van lehetőség, ha az adott lakcímen első számú engedély és az ügyfél az I. kerületbe 2019-ben költözik vagy már I. kerületi állandó lakos, de 2019. évben vásárol gépjárművet, vagy a munkáltatótól kizárólagos használatra kapott gépjárművel rendelkezik (mely első az adott lakcímen).

Második autóra vonatkozó szabályok:

Az előző évhez hasonlóan lakásonként a második autóra vonatkozó hozzájárulás kiváltása várakozási díj megfizetéséhez kötött. A hozzájárulás szintén kizárólag személyesen intézhető az Ügyfélszolgálati Irodákon.

A második autó költsége az 1. díjtételű területen: 131.250,- Ft; a 2. díjtételű területen:109.375,- Ft; a 3. díjtételű területen: 87.500,- Ft.
 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek