Sokkal nagyobb lesz a változás a Batthyány téren, mint amire számítottunk

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: Michael Taylor
Fotó: Michael Taylor

Tervben van már egy ideje a Batthyány tér átépítése, a nyáron már ismertették a terveket (bele is kukkanthattunk, nyilvános volt a tervismertetés), esett szó a zöldfelület növeléséről, barokk jellegű parkról, "vízarchitektúráról", meg tulajdonképpen a buszokról is, de valahogy ez alapján senki nem számított hatalmas változásokra. 

Az átalakítás lényege, hogy a tér buszvégállomás jellege megszűnjön.

„Ez egy szép, barokk hangulatú tér, szemben a Parlamenttel, és kicsit méltatlan, hogy buszok parkoljanak a tér közepén” - mondta az Inforádiónak Nagy Gábor Tamás polgármester .

A tervek szerint a buszok kikerülnének a térről. A járművek a Duna-part felőli részen állhatnának meg, és úgy kellene megoldani a forgalomszervezést, hogy a másik végállomáson várják meg az indulást, a Batthyány téren pedig a megállókat érintsék és továbbhajtsanak. Ezen dolgoznak most.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek