#szabihíd meg karbantartás: vasárnap ne várd a villamost

Desktop
Fotó: hampage
Fotó: hampage

A hétvégi szabihidas lezárás és forgalomváltozás mellé vasárnap (azaz augusztus ötödikén) még karbantartási munkákat végez a BKV a Bartók Béla úton a Lágymányosi utca kereszteződésében, valamint a Bartók Béla út és a Karolina út kereszteződésében.

Ezen a napon (azaz csak vasárnap) a Bartók Béla úton jár a villamos: a 19-es és 56A villamos az északi végállomásuktól a Szent Gellért térig megy csak, a Bartók Béla úton a Rudas Gyógyfürdő és a Kelenföld vasútállomás között 19-es jelzéssel pótlóbusz jár, a Fehérvári úti villamosok pedig elkanyarodnak a Villányi út felé.

Így fest a vasárnapi forgalmi rend részletesen:

  • A Szabadság híd lezárása miatt: a 47-es és 49-es villamos nem közlekedik; a 7-es autóbusz ezen a hétvégén (augusztus 4-5.) is megáll a Gárdonyi téri villamosmegállóban mindkét irányban, a 61-es villamos pedig változatlanul meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgytől a Városház térig közlekedik.
  • A 19-es és az 56A villamos rövidített útvonalon közlekedik, a Bécsi út/Vörösvári út, illetve Hűvösvölgy és a Szent Gellért tér M között. Kelenföld vasútállomás M és a Rudas Gyógyfürdő között 19-es jelzéssel pótlóbusz jár.
  • A 41-es villamos mindkét irányban a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Alkotás utca–Villányi út módosított útvonalon közlekedik, és a 17-es villamos megállóhelyein áll meg.
  • A 19-es pótlóbusz a Rudas Gyógyfürdő felé az alábbi megállókban áll meg: Kelenföld vasútállomás M: az Etele téri buszvégállomás területén a belső peronsziget Somogyi út felőli végén; Szent Gellért-templom: a Somogyi úton a Bartók Béla útra való kanyarodás előtt; Csóka utca: a 918-as autóbusz megállóhelyén; Karolina út: a 7-es autóbusz megállóhelyén; Kosztolányi Dezső tér, Móricz Zsigmond körtér M, Gárdonyi tér: a 19-es villamos megállóhelyén; Szent Gellért tér M: a 7-es autóbusz megállóhelyén; Rudas Gyógyfürdő: a 19-es villamos megállóhelyén.
  • A 19-es pótlóbusz a Kelenföld vasútállomás M felé az alábbi megállókban áll meg: Rudas Gyógyfürdő: a Gellérthegy oldalában, a gyógyfürdővel szemben;
  • Szent Gellért tér M: a 7-es autóbusz megállóhelyén; Gárdonyi tér, Móricz Zsigmond körtér M és Kosztolányi Dezső tér: a 19-es villamos megállóhelyén;
  • Karolina út, Csóka utca, Szent Gellért-templom: a 918-as autóbusz megállóhelyén; Kelenföld vasútállomás M: Etele téri buszvégállomás leszállóhelyén.

Díjszabási tudnivalók: 

A korlátozás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak: a buszról villamosra, metróra vagy a villamosról a buszra, metróra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A Szabadság-híd hétvégi lezárásához kapcsolódó közelekedési korlátozások maradnak, mint múlt héten voltak, itt tudjátok megnézni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek