A BKK szerint sikeres volt a kerékpárszállítós tesztüzem a metrón

Desktop
Fotó: zoom
Fotó: zoom

Egy júliusi hétvégén lehetett kipróbálni, hogy milyen metróval biciklit szállítani. Illetve egy szakaszon kiváltani a tekerést metrózással.

Az M4-es metrón 2018. július 21-én és 22-én kerékpárszállítási tesztüzemet tartott a BKK és a BKV, együttműködésben a Magyar Kerékpárosklubbal. A két nap alatt több mint száz kerékpáros utas próbálta ki a kerékpárszállítási lehetőséget az M4-es metrón. A BKK és a BKV ezúton köszöni az aktív részvételt, illetve az utasoknak az együttműködést.

A peronőrök, a szerelvényben utazó kísérő személyzet és a BKK utastájékoztatást végző munkatársai a forgalmat folyamatosan figyelemmel kísérték és segítették. A két hétvégi tesztnap alatt több mint száz kerékpáros utas próbálta ki a kerékpárszállítási lehetőséget az M4-es metrón, miközben számos babakocsis és kerekesszékes utas is közlekedett. A tesztüzem az utasok egymásra figyelésével zökkenőmentesen befejeződött.

A BKK és BKV az illetékes hatóságokkal közösen kiértékeli a tesztüzemet, és ezt követően döntenek a bevezetés időpontjáról. A témával kapcsolatban a BKK és BKV folyamatosan tájékoztatja majd az utasokat, ígérik.

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?