A szakember szerint kell a dugódíj – ti mit gondoltok róla?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció (forrás: budapest.hu)

Évek óta ígérik a dugódíj bevezetését a fővárosban, de egyelőre semmi biztosat nem tudni. Vitézy Dávid szerint pedig szükség lenne rá.

A dugódíjat eredetileg 2013-tól tervezték bevezetni, de akkor Tarlós István elérte, hogy csússzon a  bevezetése. Többször elmondta, hogy nem ért vele egyet, és a 4-es metrót is csak azért fejezték be, mert többe került volna a leállítása, mint a befejezése. Tarlós a helyzetet 2016-ban úgy értékelte, hogy emiatt valószínűleg vissza kell fizetni a 4-es metró 180 milliárdos uniós támogatásából valamennyit, de azt a kormánynak kell kifizetnie.

A fővárosi  dugódíj a tervek szerint kétzónás rendszerben működne: az első zóna a város határánál a megyei matricáshoz hasonló rendszerrel, a második a Hungária körúton belül.

Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgtója a Forbes magazinban most az írja: nagyon is szükség lenne a dugódíj mielőbbi bevezetésére.

New York-i példát hoz fel erre, ugyanis az amerikai városban elkészült a dugódíj bevezetésére vonatkozó javaslat, aminek hatására becslés szerint 13-14 százalékkal csökken majd a forgalom és 8-9 százalékkal nő a közúti forgalom átlagsebessége. Az éves becsült bevétel pedig 965 millió dollár (245 milliárd forint) és 1,7 milliárd dollár (432 milliárd forint) között várható, ami bőven fedezné a tömegközlekedési fejlesztéseket is. 

Vitézy szerint a New York-i helyzet sokban hasonlít a budapestire: egyre több autó, rendszeres dugók, sürgető és forráshiányos metrófelújítás - írja az Index.

Ti mit gondoltok: egyetértetek a dugódíjjal?

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek