Esik a hó, csúszik a ló...

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: XII. kerület képekben, FB
Fotó: XII. kerület képekben, FB

Havazik. Szerencsére. Kicsit odébb már ónos eső esik. Az sokkal jobban csúszik. 

A fotó még tegnap, hétfőn készült, Budapest hegyes-dombos oldalán, ahol szinte az összes buszmegálló ilyen, takarítatlan, csúszós. 

Ha szerencsénk van (és szerencsénk van, mert enyhülést jelez az időjárás-jelentés) előbb-utóbb leolvad a jég a járdákról, és nem hetekig kell óvatosan lavírozni, akár az Astoria közvetlen közelében is, mint tavaly.

De hol vannak a hómunkások, takarítók? A BKK-tól, a Közterület Fenntartótól és a közös képviselőtől miért nem kérjük számon a nyaktörő reggeli túrát?

(Ne felejtsétek, a saját portátok síkosság- és hómentesítése a ti dolgotok, a társasházat körül lapátolni akár jó buli is lehet, csak segítsetek egymásnak. Veszekedni a közössel ráér utána is.)

Addigis a mai előrejelzés a met.hu-ról:

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délután a Dunántúlon már lehetnek gyengébben felhős körzetek is. Egyre többfelé várható kisebb csapadék; az ország északkeleti harmadán estig döntően havazás, délen, délnyugaton kezdetben ónos eső, majd eső, az átmeneti sávban pedig vegyes halmazállapotú csapadék. A Dunántúlon helyenként megerősödik a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet az ország északkeleti felén -2 és +2, másutt 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?