Drámai a helyzet, sztrájkra készülnek a BKV-nál, leállhatnak a buszok

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

Drámai a helyzet a BKV-nál: a következő években 1000 kilépő pótlását kell megoldani úgy, hogy a fizetés minden területen kisebb, mint a hazai konkurenciánál. A dolgozók elkeseredettek, a szakszervezetek elszántak: ha nem lesz 30 százalékos béremelés, sztrájk lesz - írja az Index.

Csak tavaly 452 járművezető (ebből 353 fő buszvezető!), 248 szakmunkás és 26 mérnök hagyta ott a társaságot. Ezek a hiányszakmák, amik azért alakultak ki, mert nőtt a konkurencia, ahol magasabbak a kereseti lehetőségek, kevés a szakember (egy részénél már nincs is szakmai képzés). A távozók gyakran 30-50 százalékkal több bért kapnak más, akár a közszférában működő társaságoktól.

Gulyás Attila, az egyik legnagyobb BKV-s szakszervezet, a VTDSZSZ elnöke az Indexnek azt mondta, hogy a dolgozók nagyon elkeseredtek. Ezért a következő 3 évben összesen 30 %-os béremelést követelnek. Ezt annyira komolyan gondolják, hogy ha a követelés március végéig nem teljesül, akkor nem marad már hátra, mint a sztrájk.

A dolgozók közül sokan attól teszik függővé a maradást, hogy a mostani bérkövetelés teljesül-e. Ha elmennek az emberek, össze fog omlani a cég - írja a portál.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek