Felsővízivárosi Szent Anna-plébánia

1011 Budapest, Batthyány tér 7. | +36-1-201-6364, +36-20-372-5755 | http://felsovizivaros.plebania.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Plébániánk elsősorban azon római katolikus hívők közössége, akik a budapesti Víziváros északi részén élnek.

Az egyházközség életét a kommunista diktatúra legsötétebb évei után Mócsai Gábor plébános atya alapozta meg 1977-től. Plébánossága alatt a közösség élete látható módon életre kelt. Működni kezdett a Karitász és a színjátszó csoport, elkezdődött a látássérültek lelki gondozása, majd később létrejött a fiatalokat tömörítő Szent Anna Meeting. A rendszerváltáskor után megalakult a Kolping Család és a cserkészcsapat is. Mióta a plébániát 2000-től Jánosa Domokos atya vezeti, a lelkipásztori munka legfontosabb célja továbbra is a közösség kialakítása, lehetőleg minden korosztály számára. Szeretnénk, hogy mindenki otthon érezze magát plébániánkon.

A Szent Anna plébánia él, megőrizve az ősök, az egykor templomunkat alapító jezsuita atyák, majd a világi plébániát vezető lelkipásztorok hagyományait. Ha voltak is nehéz időszakai a plébániának, átvonult felette két világháború, a kommunizmus fél évszázada, de áll a templom, szép, talán szebb, mint valaha, két tornyával hirdetve itt a Duna-parton Isten dicsőségét, otthont és megnyugvást adva mindenkinek, aki villamosról, autóbuszról, HÉV-ről vagy metróról leszállva akárcsak egy imára betér Szent Anna gyönyörű templomába.

Nyitvatartás:

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-201-6364, +36-20-372-5755
Honlap:http://felsovizivaros.plebania.hu
Facebook:https://www.facebook.com/felsovizivaros
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.