Budapest-Felsővízivárosi Szent Anna-plébánia

1011 Budapest, Batthyány tér 7. | +36-1-201-6364, +36-20-372-5755 | http://felsovizivaros.plebania.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Plébániánk elsősorban azon római katolikus hívők közössége, akik a budapesti Víziváros északi részén élnek.

Az egyházközség életét a kommunista diktatúra legsötétebb évei után Mócsai Gábor plébános atya alapozta meg 1977-től. Plébánossága alatt a közösség élete látható módon életre kelt. Működni kezdett a Karitász és a színjátszó csoport, elkezdődött a látássérültek lelki gondozása, majd később létrejött a fiatalokat tömörítő Szent Anna Meeting. A rendszerváltáskor után megalakult a Kolping Család és a cserkészcsapat is. Mióta a plébániát 2000-től Jánosa Domokos atya vezeti, a lelkipásztori munka legfontosabb célja továbbra is a közösség kialakítása, lehetőleg minden korosztály számára. Szeretnénk, hogy mindenki otthon érezze magát plébániánkon.

A Szent Anna plébánia él, megőrizve az ősök, az egykor templomunkat alapító jezsuita atyák, majd a világi plébániát vezető lelkipásztorok hagyományait. Ha voltak is nehéz időszakai a plébániának, átvonult felette két világháború, a kommunizmus fél évszázada, de áll a templom, szép, talán szebb, mint valaha, két tornyával hirdetve itt a Duna-parton Isten dicsőségét, otthont és megnyugvást adva mindenkinek, aki villamosról, autóbuszról, HÉV-ről vagy metróról leszállva akárcsak egy imára betér Szent Anna gyönyörű templomába.

Nyitvatartás:

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-201-6364, +36-20-372-5755
Honlap:http://felsovizivaros.plebania.hu
Facebook:https://www.facebook.com/felsovizivaros
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek