Czakó utcai Sport és Szabadidőközpont

1016 Budapest, Czakó u. 2-4. | +36-1-225-8860 | http://www.budavargmsz.hu/sport-es-szabadidokozpont
Desktop

A Sport és Szabadidőközpont 2000. január 1. óta működik intézményként (2 hektáros területen), amelynek fenntartója és felügyeleti szerve a  Budapest I. Budavári Önkormányzat.

Alapfeladatai:

- az I. kerületi ifjúsági programok, diáksport, versenysport és
  szabadidősport tevékenységeinek  előkészítése és lebonyolítása,
- a kerületi nevelési- és oktatási intézményekben tanuló diákok
  testnevelés tanórai tevékenységéhez a szükséges feltételek
  biztosítása,
- az I. kerület nyári napközis tábor szervezése, működtetése
- a testnevelésben és sportban érdekelt szervezetek tevékenységének
  irányítása

Az intézmény szakmai működését  a sporttörvény  (2004. évi I. törvény) valamint a Budavári Önkormányzat Sportkoncepciója határozza meg. A Sport- és Szabadidőközpont egyik fő feladata, hogy felkeltse a sport iránti érdeklődési igényt, valamint közreműködni annak szervezésében, hogy a kerületi lakosság és a diákság számára hozzáférhető legyen.

Rendszeresek a tavaszi és őszi sportnapok: Tavaszköszöntő Sportnap és az őszi Lengyel- Magyar Sportnap, ahol rendszeresen nagy létszámban jelennek meg a kerület  lakosai. A kerületi diákolimpia továbbra is zajlik (nagyrészt futball, atlétikaiskolák sportnapjai stb.). Folyamatosan megtartjuk, és aktívan részt veszünk a Kihívás Napján minden év májusának utolsó szerdáján.

A délelőtti órákban rendszeresen telt ház van a Czakó utcai sportpályán, melyen az iskolák tartják a testnevelési óráikat. Évről-évre ismétlődik a Nyárbúcsúztató Bál, a Machos Ferenc  futballtorna, az Egyházi futball bajnokság, és egyéb rendezvények (pl. Rendvédelmi Sportnapot, a Polgári Védelem napja).

Jelenleg épül a terület egynegyedén az új Wellness Központ, ami néhány pálya (kosárlabda-, tenisz pálya) ideiglenes szüneteltetését eredményezi.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.