Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

1016 Budapest, Krisztina tér 4. | +36-1-225-0638, +36-1-225-0639 | http://www.sztg.info

Oszd meg másokkal!

Desktop

Intézményünk általános tanrendű iskola, fenntartója az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye. Az általános iskola 2. osztályától kezdve tanítunk angol vagy német nyelvet. Gimnáziumi osztályainkban mindenki az angol, a német és az olasz nyelv közül tanul kettőt, tudásának megfelelő szinten; a 11-12. évfolyamon igény szerint emelt óraszámban (heti 6 óra). Legalább az egyik idegen nyelvből a nyelvvizsga megszerzése a célkitűzés.

A katolikus szellemiség magától értetődő módon határozza meg iskolai életünket. A plébánia lelkipásztorai, hitoktatóink és tanáraink nyitottak diákjaink mindennapi gondjaira is. Minden osztály órarendjében szerepel heti két óra hittan; a félévenkénti egy vasárnapi osztálymisén kívül pedig havonta egy-egy alkalommal (iskolaidőben) hétköznapi közös osztály- illetve iskolamisén veszünk részt.
Gellértes közösségünk (diákok, tanárok, szülők és öregdiákok közössége) tudatosan törekszik arra, hogy az Egyház életében való részvételünket ne felszínes kötelezettségek és megszokások, hanem a közösségben megélt, személyes hitben való növekedés vágya és tapasztalatai irányítsák.

Az egészséges életmódnak, a testedzésnek kiemelt szerepe van oktatásunkban. A testnevelés órák keretén belül lehetőséget adunk az úszás alapjainak elsajátítására, délutánonként tömegsport-órákat, edzéseket biztosítunk, és különböző középiskolai bajnokságokon is szerepelnek csapataink. Az évközi és a nyári szünetekben táborok színesítik diákjaink programját (gyalogos, evezős és kerékpáros túra, német nyelvi tábor, hittantábor, sporttábor, vitorlás-tábor, sítábor). Igény szerint iskolai étkezést, általános iskolai tanulóink számára pedig napközi otthonos ellátást is biztosítunk.

Az öregdiákjaink által alapított Szent Gellért Diákszövetség a nálunk érettségizett és a még nálunk tanuló diákoknak kínál programokat (pl. nyári nagy sátortábor). Az iskolát támogató adományokat a Szent Gellért Alapítvány kezeli.

.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek