Szent Gellért Katolikus Általános Iskola

1016 Budapest, Gellérthegy u. 7. | +36-1-375-6137 | http://www.sztg.info
Desktop

Intézményünk általános tanrendű iskola, fenntartója az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye. Az általános iskola 2. osztályától kezdve tanítunk angol vagy német nyelvet. Gimnáziumi osztályainkban mindenki az angol, a német és az olasz nyelv közül tanul kettőt, tudásának megfelelő szinten; a 11-12. évfolyamon igény szerint emelt óraszámban (heti 6 óra). Legalább az egyik idegen nyelvből a nyelvvizsga megszerzése a célkitűzés.

A katolikus szellemiség magától értetődő módon határozza meg iskolai életünket. A plébánia lelkipásztorai, hitoktatóink és tanáraink nyitottak diákjaink mindennapi gondjaira is. Minden osztály órarendjében szerepel heti két óra hittan; a félévenkénti egy vasárnapi osztálymisén kívül pedig havonta egy-egy alkalommal (iskolaidőben) hétköznapi közös osztály- illetve iskolamisén veszünk részt.
Gellértes közösségünk (diákok, tanárok, szülők és öregdiákok közössége) tudatosan törekszik arra, hogy az Egyház életében való részvételünket ne felszínes kötelezettségek és megszokások, hanem a közösségben megélt, személyes hitben való növekedés vágya és tapasztalatai irányítsák.

Az egészséges életmódnak, a testedzésnek kiemelt szerepe van oktatásunkban. A testnevelés órák keretén belül lehetőséget adunk az úszás alapjainak elsajátítására, délutánonként tömegsport-órákat, edzéseket biztosítunk, és különböző középiskolai bajnokságokon is szerepelnek csapataink. Az évközi és a nyári szünetekben táborok színesítik diákjaink programját (gyalogos, evezős és kerékpáros túra, német nyelvi tábor, hittantábor, sporttábor, vitorlás-tábor, sítábor). Igény szerint iskolai étkezést, általános iskolai tanulóink számára pedig napközi otthonos ellátást is biztosítunk.

Az öregdiákjaink által alapított Szent Gellért Diákszövetség a nálunk érettségizett és a még nálunk tanuló diákoknak kínál programokat (pl. nyári nagy sátortábor). Az iskolát támogató adományokat a Szent Gellért Alapítvány kezeli.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.